Man från Trustorhärvan inblandad i konkurs

Richard Djursén var en av de män som figurerade kring fifflet och brotten i företaget Trustor AB. Han är inte lika känd som andra inblandade som Joachim Posener och Thomas Jisander. Dels för att han inte är dömd för något brott och alltså inte har begått några olagligheter. Dels för att han inte som Posener hållt sig gömd under en lång tid. Men inblandad på olika sätt var han:

Ytterligare en av de som tycks ha berikat sig genom underliga affärer i Trustor är Richard Djursén som var vice vd. Han dömdes i tingsrätten år 2003 att återbetala 2,4 miljoner kronor till nya Trustor. Rikard Djursén är dock friad från misstankar om brott. Nyligen förlikades parterna. Djursén slipper betala 2,4 miljoner kronor till Trustor, samtidigt som han drar tillbaka sitt krav på Trustor på 10 miljoner kronor. Idag driver han möbelföretaget Folkhemmet och har en föraktfull syn på sina medmänniskor.

Nu har sju av butikskedjan Folkhemmets butiker gått i konkurs. Den åttonde butiken blir kvar då den ägs av ett annat bolag än de t konkursade sen en tid tillbaka. det verkar alltså om om ägarna (läs Djurzén) kunnat se konkursen komma och räddat det man trott sig kunna rädda undan konkursen genom att placera den butiken i ett separat bolag. Det verkar inte så snyggt. Men förmodligen lagligt. I den kvarvarande butiken kan en del av de anställda i de andra butikerna eventuellt få arbete.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements