Naturligt att kungen är rättslös

Eftersom kungen kan begå brott utan att bli straffad ser jag det som självklart att man kan begå brott eller övergrepp gentemot kungen utan att bli straffad. Fast så är det ju egentligen inte. Kungen är inte rättslös,men borde vara det då lagarna ju inte gäller honom. Så länge det finns privilegier för kungen och kungahuset kan de inte förvänta sig hänsynstagande heller. Nu är de ju dock så att kungen faktiskt inte är rättslös eller om kritiken mot kungen och hans vänner för fina middagar med unga kvinnor osv ha gått över nån gräns som en journalist hävdar i SVD. Faktum är att jag nog inte tycker så har skett även om jag tycker det är mycket väsen för ingenting.

Middagarna kan ha ägt rum men samtidigt så finns det inga egentliga bevis för att det hänt. Samtidigt talar det faktum att kungens vänner kontaktade organiserade kriminella för att köpa eventuella bilder på kungen och nakna unga kvinnor för att det faktiskt skulle kunna ha hänt och för att det faktiskt skulle kunna finnas sådana bilder.

Det ska understrykas att även om det gått att straffa kungen för brott så har inga brott begåtts. Det är inte olagligt med nakna kvinnor, inte olagligt att titta på nakna kvinnor, inte olagligt att ha middagar med unga kvinnor även om man är en gäng med äldre eller medelålders män.

Men det som sker visar at det är dags att reformera Sveriges statskick. Det är dags att avskaffa arvskungadömet och dags att lagarna i landet också ska gälla kungen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Naturligt att kungen är rättslös”

Kommentarer inaktiverade.