Mellansvensk storm har orsakat stora störningar

Den storm som igår och inatt drog in över och drabbade södra Norrland och norra Svealand har orsakat stora störningar för såväl tåg- som vägtrafik. Även elförsörjningen har drabbats av svåra problem och 170 000 hushåll rapporteras vara utan ström. Det är främst träd som blåst ner över vägar, spår, kontaktledningar och kraftledningar som orsakat problemen. Sådant går kanske inte helt att undvika, men ordentligt underhåll borde innebär att man minimerar riskerna för sådant.

Avreglering av eldistributionen, privatisering och avreglering av järnvägen har lett till minskat underhåll för att öka eller garantera vinster för de privata företag som äger eller driver verksamheten. I detta fall har det säkert inneburit att skadorna av stormen ökat genom att kraftledningsgator inte röjts ordentligt och genom att träd nära järnvägar och vägar tillåts växa för nära och tillåt bli i för dåligt skick.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

8 svar på “Mellansvensk storm har orsakat stora störningar”

    1. Inte här nere eftersom vi inte har haft nån storm. 35% av mina läsare är från Göteborgsområdet och ytterligare 20% från Skåne, Halland, Småland, Blekinge.

  1. Den störde mig vid 4 imorse då jag fick ut och skruva fast tak. Men ingen större skada skedd, talgbollarna saknas också.

    1. Stormen i all ära, men det som kommer döda folk är att vägarna här där varje yta är täckt av blåis!

        1. Det var som fan, igår sa jag att jag var glad jag inte bodde på västsidan längre, men tydligen klarade ni er, annars brukar den sidan bli ganska ansatt.

Kommentarer är stängda.