Chavez kommer med konspirationsteorier

Hugo Chavez, president i Venezuela, har kommit med ett minst sagt underligt utspel som gör att man faktiskt undrar om han har alla hästar hemma. Hans teori är att USA sett till att latinamerikanska vänsterledare fått cancer. Det är ingen trovärdig teori trots att USA och det tidigare brittiska kolonialstyret i Nordamerika faktiskt är känt för att ha använt sjukdomar mot fiender och experimentera med människor i andra länder och sjukdomar.

Det gjordes i erövringskrigen mot indianerna på den nordamerikanska kontinenten (smittkoppor, mässlingen). Exempelvis använde Lord Amherst smittkoppor som biologiskt vapen år 1763. Däremot så var den epidemi som 1837-38 dödade två tredjedelar av Blackfoot-indianerna, hälften av Assiniboine och Arikarafolken, en tredjedel av Crowstammen,  25% av Pawnees och nästan hela Mandanfolket inte ett resultat av biologisk krigföring så som många gånger påståtts.

I Guatemala har USA experimenterat med att ge människor, framförallt utvecklingsstörda, fångar och soldater, syfilis. Det var på 1940-talet och USA har alldeles nyligen (ett år sen) bett om ursäkt för det man gjorde. Troligen har man också medvetet spridit Denguefeber på Kuba för att destabilisera regimen där.

Men trots ovanstående uppgifter om USA och biologisk krigföring så är påståendet från Chavez om cancer inte trovärdigt även om det är så att USA helst såg att Chavez dog och försvann.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements