GP skickar okunnig journalist till husockupation

På Göteborgs-Posten arbetar många bra journalister, men där finns också en del mindre bra. När husockupanter avhystes från ett ockuperat hus i Alelyckan så hävdar GP:s journalist Joakim Magnå att piketpolisen var där. Ingenting tyder på att det fanns några piketpoliser på platsen och det fanns heller ingen anledning till att de skulle finnas där. Att man kommer i en polisbuss betyder inte att man är piketpolis. De bilder som finns visar helt vanliga poliser som definitivt inte arbetar vid piketen. Magnå säger också att där var många poliser och det stämmer säkert. Däremot var det sannolikt alltså inte några piketpoliser som deltog i insatsen.

Joakim Magnå har också tidigare visat sin okunskap i samband med demonstrationer där han sett våldsamheter och mycket våld där ingenting hände. Karln är direkt olämplig som journalist då hans okunniga och dåliga rapportering skapar oreda och oklarheter istället för klarhet. Hans rapportering från demonstrationer är i själva verket skadlig för alla inblandade, poliser, demonstranter, ockupanter osv beroende på sammanhang. Och inte minst skadlig för GP. Inte så allvarligt denna gång kanske, men det kan få allvarliga konsekvenser vid andra tillfällen.

Vad det gäller själva ockupationen och polisinsatsen mot den är den uppenbart onödig. Det fanns egentligen ingen anledning att inte låta ockupanterna fortsätta vara i huset som jag ser det. Avhysningen av ockupanterna tycks dock ha gått lugnt tillväga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. Rättelse: Min kritik av Joakim Magnå är obefogad vad det gäller insatsen i Alelyckan. Piketen var där. Man hade en uppgift: att slå in dörren. Och det är också vad Joakim Magnå säger att de gör. Sedan skruvade piketen också bort de saker som övervåningen barrikaderats med. I övrigt är min uppfattning att Joakim Magnå är okunnig om demonstrationer, kravaller och liknande oförändrad. Naturligtvis kan den ändras med tiden, men för närvarande finner jag ingen anledning att ändra den.

 

Advertisements
  • Anonym

    Jag vill bara säga att du har fel och att jag mejlat dig om det. Piketen var på plats. //Joakim

    • Japp, jag har fel. De var där. I ett syfte enbart. att slå in dörren. Men de var inte en del av själva insatsen.