Gangsters eller ny laserman?

Det finns på flera ställen på nätet diskussioner och spekulationer om att det kanske rör sig om en ny Peter Mangs, en ny laserman och inte gangstermord när det gäller den senaste dryga månadens rad av mord i Malmö. Jag finner det mindre sannolikt.

När det gäller mordet på pojken verkar polisen ha närmat sig en hotbild som har med personliga saker och ungdomsgäng att göra. Däremot kanske det inte är direkt kopplat till organiserad brottslighet. Det kan enligt vissa uppgifter finnas ett samband mellan pojkens död och det senaste mordet eller eventuellt med en brand samma natt som mordet där en man i samma ålder som den skjutne på Kantatgatan dog.

Mordet på en taxifirma i november har omfattande kopplingar till organiserad brottslighet. Dels av ekonomisk art, dels så var den skjutne en ledande medlem i Brödraskapet. Så även om de 5 morden inte har kopplingar till varandra allihop så finns det kopplingar till organiserad brottslighet för minst ett av dem och ett annat ägde rum på en klubb/förening där man vet att gangsters hänger och på en adress där det troligen finns flera illegala spelklubbar. Det finns ingen anledning att tro att det handlar om någon typ av rasist. Om det mot förmodan skulle handla om en seriemördare handlar det i så fall snarare om nån knäpp vigilantetyp som fått för sig att ”rensa upp” på gatorna.

Och sen har inte Malmö fler mord än andra svenska storstäder.

Intressant?
Borgarmedia: Skanskan1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, HD, SVD1, 2, DN1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    En sak är iallafall säker, de skjutna heter inte Andersson eller Persson.

    • Nej, men skytten/nån av skyttarna kan ju göra det.