Kidnappad funnen utanför Umeå

Den 25-årige student som befaras ha rövats bort i Uppsala för några dagar sen har nu hittats vid liv. Enligt uppgift hittades mannen i en lägenhet utanför Umeå. Han mår efter omständigheterna väl enligt polisen. I samband med att mannen hittades greps ytterligare en man misstänkt för inblandning i försvinnandet. Sen tidigare sitter två personer anhålla för delaktighet i den misstänkta kidnappningen.

25-åringen tillhör enligt en del uppgifter  familjen Åhman som äger ett större familjeföretag (egentligen många företag) och är ursprungligen från Linköping, enligt andra uppgifter är han son till en företagsledare. Bägge uppgifterna är ju riktiga och det finns inte nån motsättning dem emellan. Han, som heter Alexander Åhman, bor dock själv i Uppsala där han studerar. I Linköping är  familjen Åhman engagerad i en lång rad fastighetsföretag och stora fastighetsägare.

Tidigare kända kidnappningsfall av samma typ i Sverige är kidnappningen av nuvarande Siba-chefen och Siba-ägaren Fabian Bengtsson och kidnappningen av Erik Westerberg och en del andra:

  • 1993 planerar en rysk liga att kidnappa Peter Wallenberg i hans bostad på Värmdö. Planen är att kräva familjen Wallenberg på tio miljoner kronor i lösensumma, men kidnapparna grips utanför bostaden innan de hinner sätta planerna i verket.
  • 1980 kidnappas miljonären Thomas Philipsson. Tre dagar senare grips kidnapparna, två polska män. Thomas Philipsson klarar sig oskadd ur dramat.
  • 1963 kidnappas sjuåriga Anne-Marie Engwall, dotter till Gevaliachefen Jacob Engwall. Kidnapparna kräver 15.000 kronor i lösen. De får pengarna och flickan kommer hem oskadd. Dagen efter anmäler sig kidnapparna till polisen.

 

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements