Avkriminalisera kat

Synen på kat bör förändras. Där har ”drogexperten” Kai Knudsen som uttalar sig i GP rättDrogen är enligt en mängd studier och experter inte speciellt farlig. I likhet med kokablad bör inte kat vara narkotikaklassat. Det är den heller inte i de flesta länder. Så det är nog riktigt som drogexperten Kai Knudsen säger, att kat måste omvärderas. Men inte på det sätt som han hävdar. En hjärtinfarkt är inget som helst belägg eller bevis för nånting. Det är inget argument för att kat är farligare än vad som tidigare ansetts vara.

Däremot är det klart att kat i likhet med cigaretter kan vara ett folkhälsoproblem. Det visar inte minst den nya studien från Mellanöstern. Men det får bemötas på andra sätt än genom kriminalisering. Man kan liksom inte förbjuda allt som är ett folkhälsoproblem för då skulle en hel del vara förbjudet och i fallet med alkohol dessutom en mycket sakdligare drog än kat. Alkohol, socker, läskedrycker, fett, godis, med mera. Ett sådant förhållningssätt är inte rimligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements