Mäktigaste i Göteborg – hyfsad lista från GP

Göteborgs-Posten har listat de 100 mäktigaste i Göteborg. Det är en hyfsad lista rent generellt, men jag tycker man övervärderar kändisar och deras inflytande. Dessutom saknar jag representanter för Göteborgs största arbetsgivare vid sidan av kommunen, sjukvården.

Det är en klar brist med listan liksom bristen på företrädare för det försvarsindustriella komplexet i Lackarebäck, dvs Saab, det riktiga Saab och inte det där konkursade bilbolaget i Trollhättan. Dessutom saknas en representant för stadens näst största rederi, Mærsk Broströms, som ingår i en koncern som numera också är ägare av Skandiahamnen liksom någon från familjen Douglas holdingbolag Latour som ju är kontrollmekanismen i en av Sveriges största finansgrupper och som har sitt huvudkontor i Göteborg.

Listans 10 i topp är:

  1. Olof Persson, Volvochef (Renault)
  2. Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande
  3. Stefan Jacoby, chef  Volvo Personvagnar (Geely)
  4. Anna Johansson, ordförande för socialdemokraterna
  5. Tom Johnstone, chef SKF
  6. Dan Sten Olsson, chef och ägare Stena
  7. Tomas Brunegård, koncernchef Stampen (GP)
  8. Leif Johansson, styrelseordf. Ericsson
  9. Carl Bennet, finansman
  10. Eva Halvarsson, VD andra AP-fonden

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements