Rasistdemokraterna backar i opinionen

I en opinionsundersökning som redovisats av Metro och gjorts av institutet Yougov, så har socialdemokraternas ras i opinionen hejdats. Det enda mer signifikanta som visas i undersökningen för övrigt är att Sverigedemokraterna (SD) tappat rejält sen förra undersökningen. I övrigt så står all partier stilla i opinionen.

DN redovisar samtidigt var i landet som de olika partierna har sitt starkaste stöd och det finns inga som helst överraskningar i detta material. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har sitt starkaste stöd i Norrland samt delar av Bergslagen. Vänsterpartiet också i Göteborg och Götaälvdalen, socialdemokraterna i Kalmar län. Moderaterna är starkast i storstadsområdena inklusive hela Skåne men framförallt i Stockholmsregionen, runt Mälaren och i Uppland. Centern är starkast på bondlandet i jordbruksområden, kristdemokraterna i bibelbältena i Småland, Västsverige och Västerbotten, folkpartiet i Västsverige, miljöpartiet i storstadsområdena och spridda småkommuner och slutligen Sverigedemokraterna i Skåne, södra Norrland och Dalarna sami ett bälte genom skogsbygder från Dalsland till Kalmarområdet i Småland.

SD och Centern tycks delvis ha samma väljare då de har röster i samma områden, de ersätter varandra i liknande områden kan man säga. Jordbrukare och hantverkare på bondlandet är deras primära väljare. Småborgerskapet alltså. Detsamma gäller folkpartiet och miljöpartiet med sina storstadsbaserade medelklassväljare som de slåss om.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

PS: I en annan undersökning går Miljöpartiet starkt framåt.

Advertisements

4 Replies to “Rasistdemokraterna backar i opinionen”

  1. SD ökade i Demoskop i går, i båda undersökningarna är man landets fjärde största parti och man ligger klart över valresultatet i båda undersökningarna.

    Så varför detta jubel i extremvänstern?

Kommentarer inaktiverade.