Ability Asset Management

Del 22 av 23 i serien Privatbanker och hedgefonder

Ablity Asset Management är ytterligare ett av den uppsjö av rådgivnings- och kapitalförvaltningsbolag som uppstått de senaste 10-15 åren för att ta hand om de mycket rikas överskott på pengar. Man sysslar med förvaltning av pengar (så kallad diskretionär förvaltning), med rådgivning och har en hedgefond. Enligt grundarnas intentioner och tidningenAffärsvärlden så har dock bolaget en specialisering när det gäller de mycket rika kunderna:

Göteborgsbaserade Ability Asset Management har specialiserat sig på att förvalta pengar åt en minst sagt speciell kundgrupp – nämligen framgångsrika västsvenska entreprenörer.

– Tony och jag har samma passion för aktier, vi säger inte att vi förvaltar utan att vi vårdar våra kunders kapital. Många entreprenörer har redan en bra finansiell plattform och vill ha ett starkt personligt engagemang – att man verkligen bryr sig om deras pengar. Därför har vi bara prestationsbaserad avgift, så vi sitter i samma båt, säger C-G Gyllenram, vd Ability Asset Management.

C-G Gyllenram och Tony Ugrina har jobbat länge i branschen, bland annat på SEB, med aktiehandel och förvaltning samt även skrivit böcker i ämnet. Än så länge har Ability bara jobbat med diskretionär förvaltning, det vill säga kunderna har skrivit på en fullmakt och låter förvaltarna sköta affärerna helt på egen hand. Men nu vill företaget expandera och starta rådgivande förvaltning. Ett steg mot breddningen togs tidigare i år då bolaget startade en egen hedgefond, för att kunna erbjuda ett alternativ till kunder som inte har så stort kapital att placera. I vanliga fall krävs minst 3 miljoner kronor för att platsa som kund.

Läs mer: Tradingportalen1, 2, 3, 4, 5, 6,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Tags: , , , , , ,

Powered by Qumana

Series Navigation<< Garantum – kritiserat av finansinspektionenCore Capital – för nordiska kunder i Luxemburg >>
Advertisements