Core Capital – för nordiska kunder i Luxemburg

Del 23 av 23 i serien Privatbanker och hedgefonder

Core Capital är ett företag som främst tycks syssla med nordiska kunder trots att man är placerade i Luxemburg. Det uttalade syftet med Core tycks därmed vara att ge rika nordiska kunder hjälp att slippa skatt och andra avgifter på stora förmögenheter som rika ju ofta inte vill betala. Kunderna man inriktar sig på är mycket rika människor och deras privata företag.

Det handlar om folk som har så mycket pengar att de inte vet vad de ska gör med dem och då låter man firmor som Core Capital hantera dem, placera dem och se till att rikedomarna växer så mycket och så snabbt som möjligt. Bolaget startades av två nordbor som tidigare arbetat i olika family-officeföretag (privatbanker) i Luxemburg, Jakob Kjeldgaard och Stefan Romlin. Core har representanter på plats i Stockholm och Köpenhamn. Företaget tycks inte ha några egna fonder utan fungerar kanske främst som ett rådgivnings- och förvaltningsföretag:

En av nykomlingarna i den nischen är Core Capital som har kontor i Stockholm, Köpenhamn och Luxemburg, varifrån även förvaltningen sköts. Bolaget har tillstånd för gränsöverskridande handel inom hela EU, så kallat European passport, och övervakas av CSSF, finansinspektionen i Luxemburg. Core Capital startade in verksamhet för tre år sedan och bolagets vd Stefan Romlin märker ett ökat intresse från andra firmor att etablera sig i Luxemburg.

– Jag välkomnar större konkurrens, för då skulle kunderna få upp ögonen för den här typen av oberoende förvaltning som vi står för kontra traditionell bankförvaltning, säger Stefan Romlin, vd Core Capital.

[…]

Core Capital sysslar både med diskretionär och rådgivande förvaltning, där det sistnämnda nu börjar bli mer populärt. Stefan Romlin tror att det beror på att många kunder har blivit lite brända på de traditionella bankerna och deras diskretionära portföljer. Bolaget tar alltid ett övergripande ansvar för kundens ekonomi vilket vanliga förvaltare inte kan göra. Det innebär att Core ofta är involverade i andra saker som rör kundens ekonomi än själva kapitalförvaltningen och finns det behov av andra tjänster går det att ordna via bolagets nätverk. Och de kan hjälpa till med det mesta, även om det kanske inte direkt handlar om att gå ut med hunden.

– Vi har kunder som vi hjälper att förhandla lånevillkor för deras rörelsedrivande företag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Series Navigation<< Ability Asset Management
Advertisements