Vilken planet kommer Leif Winterhof i Engelholms FBC från?

Med anledning av grovt sexistiska instruktioner och klart sexistiskt undervisningsmaterial för 14-åriga pojkar så säger Leif Winterhof från Engelholms FBC så här:

Leif Winterhof, vice ordförande i Engelholms FBC talar om en miss i arbetet:

– Det är olyckligt om det är någon som uppfattat det som kränkande, säger han.

Det som Leif Winterhof uppenbarligen menar är okej men eventuellt kan misstolkas är instruktioner som dessa:

”I sängen kan du riva sönder hennes kläder och smiska henne på rumpan”, ”Släpp loss monstret, släpp loss Petra”.

”Genom att i rätt läge hångla och tafsa på Sofia får vi ut optimalt resultat.”

Det är sexistiska instruktioner och attityder. Mycket tydlig sexism. Det kan knappast missförstås. materialet borde aldrig publicerats. Aldrig använts, aldrig tagits fram.

Så antingen har Leif Winterhof inte alla hästar hemma,saknar grundläggande kunskap i svenska eller så är han helt enkelt ett praktexemplar av sexistisk mansgris.  Alternativ ett är knappast trovärdigt då Winterhof ändå är vice ordförande och ledare i en idrottsförening, alternativ är inte sannolikt av samma skäl och då återstår bara alternativ tre eftersom han knappast är från en annan planet heller. Vilket ju faktiskt är det obehagligaste. Frågan är ju i så fall hur representativ Leif Winterhof är för idrottsrörelsen? Troligen mer än vad som är bra för våra barn och ungdomar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jesper Jönsson

  Ledsen att behöva sumpa ditt personliga påhopp och konstatera att samtliga dina tre alternativ är felaktiga!
  Rätt alternativ ska vara att Leif Winterhof är en människa! En människa som överumplas av SVT och ska svara på frågor som han nyss fått vetskap om. Likt många fraser i det svenska språket är tolkningsutrymmet stort och fritt. Förrutom din tolkning kan man tolka Leifs uttalande på ett flertal andra fast då mindre ”mediasmaskiga” sätt. Min tolkning är att han är innerligt ledsen för det inträffade och det obehag som det kan ha orsakat människor.

  Trodde en socialistiskt blogg som denna skulle sätta större värde på just Människan?! Jag misstog mig då det tydligen är helt okej att hänga ut en människa utan att några som helst belägg eller fakta i målet…

  • Den tolkningen är omöjlig att göra av det uttalande som finns. Om man är ledsen det så säger man bara rakt av att det var fel och att man är ledsen för att detta har hänt.

   Det som dock kan ha hänt är att han blev så bekymrad över det inträffade och så stressad av att SVT hörde av sig att han helt enkelt tappade koncepterna och inte riktigt visste vad han skulle säga. Det är lätt hänt. Det är svårt att tala med media.

   Men nåt är ju uppenbarligen fel i klubben. Annars hade sådant här material inte kunnat slippa igenom. Alla styrelsemedlemmar är också självklart ansvariga för det som hänt. Och naturligtvis är de alla människor. Det är bara människor som kan vara sexister eller en massa andar saker. Att vara människa är alltså inte ett alternativ till att vara sexist, det rä en förutsättning.

   Att hänga ut någon är om man avslöjar vem någon som tidigare varit anonym är. Så är det inte här. Han gjorde ett otroligt dumt uttalande. I sitt eget namn, inte anonymt och han har inte kommit med någon dementi av sitt uttalande som jag har sett. Så jag har då rakt inte hängt ut nå¨gon. Det har han gjort själv.

 • Pingback: Innebandy, sexism & Coach Carter « Röda Berget()

 • Pingback: Idrottssexism i Ängelholm | Svensson()

 • De värsta citaten är inte med.

  ”Horan Eva-Lena ska man ringa mitt i natten och hota samt skära sönder däcken på bilen för.”

  Det är en uppmaning att förstöra livet för en kvinna som tvingats skaffa sig försöksförbud. Han är inte bara människa, han är ett vidrigt kräk också.

  http://brockbrock.com/herrlundkvist/wp-content/bilder/2012/01/009web.jpg

 • Pingback: Innebandyklubb har uppenbarligen inget emot sexism | Svensson()