Hur trovärdigt är ett terroristgripande i Thailand?

Thailand är ett land som på många sätt är mycket långt från att vara en demokrati. man har val med jämna mellanrum, olika typer av kupper och övergrepp med jämna mellanrum, stor korruption och en militär som ständigt bevakar sina och de besuttnas intressen.

Thailand är ett land där trovärdigheten i ett gripande för terrorism är lågt. Kanske minst lika lågt som trovärdigheten för ett likartad gripande i Sverige. Dvs i princip ingen trovärdighet alls. Att de organisationer som övervakar, griper och tipsar om terroristbrott ljuger som borstbindare och begår olagligheter på löpande band ökar inte heller trovärdigheten.

Så är det dessutom i större delen av världen, majoriteten av de som grips som misstänkta för terroristbrott är oskyldiga. Det gäller svenska journalister såväl som inspärrade i Guantanamo. Det gäller människor med somaliskt eller palestinskt ursprung i Sverige såväl som männisor med pakistansk ursprung i England och folk med svenska pass i Thailand.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “Hur trovärdigt är ett terroristgripande i Thailand?”

  1. Att Hizbollah, en nationalistisk rörelse i Libanon, skulle vilja genomföra terrordåd i Thailand är ungefär lika korkat som att tro att Skånepartiet skulle skapa en delavdelning i Nigeria.

      1. Visst, för det kan ju aldrig vara exempelvis Israeliska eller Amerikanska ambassaden som är målet?

Kommentarer är stängda.