Skanstorget är inte på något sätt Göteborgs fulaste torg

Det finns många fula torg i Göteborg. Torg som är oändligt mycket fulare än Skanstorget. Några av de fulaste är Opaltorget, Frölunda Torg, (som ju inte är ett torg överhuvudtaget), Kortedala torg, Polhemsplatsen, S:t Sigfrids plan, Redbergsplatsen, Komettorget, Wavrinskys plats, Guldhedstorget, och Friskväderstorget. Det finns dessutom många fler som är uslare, ogästvänligare och fulare än Skanstorget.

Men det grå att piffa till Skanstorget ändå. Bygg bostäder på terrassen mot Skansberget där det färr funnits bostäder, bredda trottoarern utanför husen, se till att semi-offentliga företag som caféer och restuaranger blir hyresgäster i lokaler runt torget och ta bort parkeringen. Så kan kanske torget bli snyggare och bättre. Att bygga byggnader mot Övre Husargatan som två av de förslag som finns föreslår misstänker jag dock kommer att döda torget för gott. Att bygga i torgets ena hörn får nog inte den effekten, men då kraäv verksamhetslokaler lämpliga för caféer och restauranger i den nya fastighetens gatuplan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements