Bemanningsföretag är snyltare

Bemanningsföretag är ingen bransch, det är företag som snyltar på arbetare och som gör det möjligt för andra företag att kringgå anställningstrygghet och annan lagstiftning som är till för att ge arbetare trygghet. Genom bemanningsföretag, inhyrning av personal, kortfristiga anställningar, osäkra löner osv har det skapats en arbetsmarknad där arbetare är osäkra och helt utelämnade till kapitalisternas, företagarnas nycker och önskningar.

Dessutom har det öppnat upp för skattesmitning, svarta löner i företag med anknytning till organiserad brottslighet och lönedumpning genom att utnyttja bemanningsföretag i låglöneländer. Bemanningsföretagen är en del av det som skapar ökade klyftor i samhället, otrygghet för vanligt arbetande folk och möjligheter för den organiserade brottsligheten att växa sig starkare genom att skaffa sig andra inkomster än genom varustölder, rån och knarkförsäljning.

Förbjud bemanningsföretagen, rensa bort snyltarna och fifflarna. Bemanningsföretagen är ingen bransch och Annie Lööf snackade helt enkelt skit i partiledardebatten. Göran Hägglund också. Det är ingen som hävdar att det är fult med vinst i vården (skattesmitning och svattjobb kan väl däremot ses som fult, det tycker ju till och med Anders Borg), däremot så leder det till sämre vård. Det är ett problem.

Intressant?
Bloggat: Alliansfritt, Mullvaden, Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4DN1, 2, 3, GP1, 2, AB1, 2, 3, EX1, 2, SVT1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements