Mastodonträttegång på grund av spritsmuggling

En enorm smugglingshärva har rullats upp med tre män från Sundsvall i centrum. Otroliga 87 personer har åtalats i samma ärende som rör smuggling av stora kvantiteter alkohol från Tyskland. Volymen av alkohol som förts in i landet uppgår till över 195 000 liter öl, drygt 7 000 liter vin och drygt 1 700 liter sprit.

De två 26-åriga Sundsvallsbor som står i centrum för härvan åtalas för grov smuggling, medhjälp till grov smuggling och anstiftan till grov smuggling. Dessutom för grovt bokföringsbrott, grov olovlig befattning med smuggelgods och brott mot alkohollagen. En av de två männen misstänks dessutom för grov stöld.

Av de 86 personerna som åtalas är det stora flertalet mellan 20 och 30 år gamla och från Sundsvall eller andra delar av Medelpad. Men det förekommer åtalade från andra delar av Sverige också. Exempelvis 4 personer från Åstorp i Skåne.

Denna rättegång är faktiskt en av de allra största jag hört talas om i Sverige. I alla fall när det gäller antalet åtalade. Utredningen har pågått i cirka 8 månader och förundersökningsprotokollet omfattar mer än 10 000 sidor. Utredningen resulterar nu i att ett 30-tal personer åtalas för smuggling, alternativt medhjälp till smuggling. Dessutom åtalas ett 40-tal personer för olovlig befattning med smuggelgods.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements