Riskkapitalbolag överger skatteparadis – men skatt vill man inte betala

Wallenbergs riskkapitalbolag EQT har beslutat att flytta sina fonder bort från de brittiska kanalöarna där de hittills funnits av skattemässiga skäl. Men inte tänker man betala skatt som vi vanliga arbetande svenskar gör. Istället ska man nu organisera det som Kamprad och Ikea. Dvs ha bolagen och fonderna i länder som anses rumsrena men organisera det på ett sådant sätt att man ändå kan låta bli att betala skatt:

Enligt EQT:s nya upplägg kommer ett svenskt holdingbolag ligga i toppen och får till uppgift att äga EQT:s alla framtida aktiviteter. Förvaltningen kommer att placeras i lågskatteländer som Nederländerna och Luxemburg men även Sverige.

Fortsatt skattesmitande från familjen Wallenberg och deras riskkapitalbolag alltså. Även Harald Mix och Altor överväger samma lösning som EQT.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Riskkapitalbolag överger skatteparadis – men skatt vill man inte betala”

Kommentarer inaktiverade.