Korruption i SGS Studentbostäder

Ytterligare en korruptionsaffär tyck ha avslöjats i Göteborg. Denna gång handlar det mer om vänskapskorruption än om snöd ekonomisk vinning. Det är Mats Odersjö, VD för SGS Studentbostäder som låtit studentlägenheter gå till vänner och släktingar. Detta enligt Göteborg-Posten:

Varken styrelsen eller Mats Odersjö vill säga vad han anklagas för. Men enligt vad GP erfar har styrelsen arbetsbefriat honom på grund av dåligt omdöme. Lägenheter som egentligen ska gå till studenter har i stället gått till Mats Odersjös anhöriga och vänner.

– Jag har inga kommentarer till det, säger vd:n om anklagelserna.

Tidigare under söndagen sade Mats Odersjö att ”det handlar absolut inte om oegentligheter. Det är snarare i så fall att jag har tänjt på regelverket.”

Mats Odersjö som varit VD för SGS i 13 år har stängts av från arbetet tills vidare och i övrigt vägrar de flesta med kännedom om ärendet att uttala sig:

GP talade med Klara Martinsson (S), SGS styrelseordförande, under lördagen. Hon ville då inte gå in på vad Mats Odersjö gjort. Och hon fortsätter hålla låg profil i frågan.

– Jag vill inte säga något än, utan det blir mer information i nästa vecka, säger hon.

Leonard Schmidt och Johanna Hector representerar Göteborgs förenade studentkårer i styrelsen. Även de håller tyst.

– Vd:n har inte styrelsens förtroende längre. Mer än så vill jag inte säga, säger Johanna Hector.

GP har också varit i kontakt med Gunnar Wikehult, uthyrningschef på SGS. Han säger att personalen har fått veta att vd:n är arbetsbefriad, men inte varför.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

PS. Uppdatering 20:11: Mats Odersjö har fått sparken.

Advertisements