Göteborg vinnare på Guldbaggegalan

De filmer som tog hem flest guldbaggar filmgalan igår var Apflickorna, The Black Power Mixtape 1967-1975 och Kronjuvelerna. Alla fick de tre var. Apflickorna som regisserats av Lisa Aschan tog hem priset för bästa film, bästa manus och bästa ljud, medan Ruben Östlunds film Play belönades för bästa regi och bästa foto.  I bägge filmerna talas det göteborgska och flertalet inblandade är från Göteborg.

I Simon och ekarna som fick två guldbaggar, för bästa manliga biroll och bästa kvinnliga biroll, talar man visserligen inte göteborgska i nån större utsträckning, men filmen handlar å andra sidan om Göteborg.  7 guldbaggar till Göteborg alltså. Kanske dags att flytta prisutdelningen till Sveriges framsida?

Den enda av filmerna jag har sett är Simon och ekarna, den tyckte jag vara bra, men jag kan alltså personligen inte jämföra de olika filmerna och har ingen uppfattning om Apflickorna, Play eller nån annan de de filmer som nominerats eller fått en guldbagge.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements