Inte okej att privata kapitalintressen stoppar kollektivtrafiken

All kollektivtrafik på en av Göteborgs viktigaste knutpunkter för kollektivtrafiken stoppas i två timmar i kväll på grund av invigningen av ett nytt privat hotell. Det är helt orimligt att kollektivtrafiken för vanliga göteborgare ska få allvarliga störningar som gäller i stort sett all spårvagnstrafik bara för att en rik norrman ska inviga ett hotell. Men det avspeglar väl på sitt sätt den vanliga korrupta göteborgsandan där mycket görs för de rika och företagen, men ytterst lite för vanligt folk.

Visserligen framstår den norske hotellägaren Petter Stordalen som en trevlig snubbe i intervjuer och invigningsfesten blir säkert kul, men det förändrar inte att avstängningen av kollektivtrafiken via Drottningtorget är idiotisk och befängd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Ser hellre att det stoppas för invigning av ett hotell (wow någon satsar i Göteborg och det mycket!) än första majtåg, Nej till päls befria Norges småsälar eller godtyckligt annat flum som lite om vart annat stoppar upp trafiken i centrala Göteborg. Men för socialister och andra kanske det är bättre med en död stad utan folkevenemang istället för en levande stad med viss inskränkning av kollektivtrafiken då och då. Du får gå på en gratiskonsert med stora artister och du klagar för man stoppar kollektivtrafiken av säkerhetskäl? vad ger första maj och flumvänstertåg för något tillbaka till Göteborg förutom stoppad kollektivtrafik?

  • Men du förstår att skillnaden är att grundlagen säger att demonstrationer har rätt att finnas till och ska skyddas. Det är liksom en del av demokratin. Grundlagen skyddar inte kommersiella arrangemang.

   Ur den synpunkten är dina åsikter befängda och antagligen föredrar du en föetagsvänlig militärdiktatur (eftersom du så tydligt tar avstånd från centrala delar av demokratin) där vanligt folk får hålla till godo med enstaka fester, men inte har nåt att säga till om, inte har rätt att utrycka politiska åsikter etc. Iran kanske är ditt favoritland? Eller Saudiarabien?

 • Anonym

  Okej, så VM, EM och allehanda sport & evenemang är inte tillräckligt viktiga för dig för att kolltrafiken skall ”stoppas”? 

  Vad som gör det okej i detta fall: rusningstrafiken är över. Dessutom: det är västtrafik som valde att att stoppa trafiken av säkerhetsskäl. Det är inte så att scenen står på spåren. 

  Personligen kommer jag inte närvara på gratiskonserten, eftersom endast hotellets insida attraherar mig. 

  Lågbottennapp Svensson! 

  Att mycket görs för ”rika och företag” innebär väl inte att något är korrupt? Göteborg hamnar långt ner på listan över företagsvänliga kommuner. Hur förklarar du det? Finns det kommuner med högre grad av korruption än Gbg? Skulle inte tro det.

  • KLockan 18:00 är inte rusningstrafiken över. Istället är det efter det som en stor del av de som arbetar i centrala Göteborg ska åka hem. Du vet, de många, många tusen som arbetar i butiker osv. Dessutom många som arbetar på kontor, på daghem osv.

   Det är inte Västtrafik som fattat beslutet utan kommunledningen (Hulthén et consortes).

   Listan på företagsvänliga kommuner är inte seriös. Men det tar vi en annan gång. Göteborg är dessutom väldigt storföretagsvänligt, vilket ju inte nödvändigtvis är detsamma som företagarvänligt.

   • Anonym

    Ja, på inrådan från VT. Det var de som flaggade för säkerhetsproblem då många antas besöka platsen. 

    För övrigt handlar detta om ett problem som dyker upp allt oftare. Förhoppningsvis kan högbana eller spårbana under jord lösa detta på lång sikt. 

    • Vi är överens om hur beslutet gick till och jag är som du vet för en modern kollektivtrafik (föredrar under jord istället för över, men det är en detalj).

     Jag tycker beslutet om avstängning var fel, men det är ingen direkt katastrof.