Flera av morden i Malmö har troligen samband

Polisen har ihärdigt förnekat att serien av mord i Malmö de senaste månaderna skulle ha samband med varandra. Jag begriper inte riktigt varför, för det finns tecken på samband mellan flera av morden och dessutom finns det klara samband till organiserad och grov brottslighet. Exempelvis kan det finns kopplingar mellan det senaste mordet på en 48-åring och mordet på 15-åringen i Rosengård på nyår. Den nu mördade mannen på Fosievägen har en som som verkar vara kompis med 15-åringen. Dessutom finns det i de aktuella fallen kopplingar till Black Cobra då en släkting till 15-åringen uppges vara medlem i den kriminella organisationen. Polishuset vid Erikfältsgatan som bombades ligger inte långt från den senaste mordplatsen så den händelsen kan också ha ett samband med det senaste mordet.

Mordet på den illegala spelklubben är ju tydligt kopplat till organiserad brottslighet, klubben var ett tillhåll för kriminella, speciellt anses folk från Black Cobra ha hängt där. Ilegala spelklubbar brukar vara verksamhet som drivs av människor med kopplingar till kriminella nätverk. Mordet av en man på Kantatgatan i Lindängen kan handla om ett misstag men kan också ha kopplingar till ekonomisk brottslighet och på det sättet är brottet orelaterat till de andra morden. Om det var ett misstag kan det vara kopplat till några eller något av de andra morden.

Mannen som sköts på en taxicentral på Volframgatan var en ledande medlem i Brödraskapet Wolfpack. Det mordet kan ha koppling till omfattande ekonomisk brottslighet och andra oegentligheter. Det är förmodligen orelaterat till de ovan nämnd morden som ju alla kan var kopplade till varandra (utom möjligen mordet på Kantatgatan). En bomb mot en villa i Lindängen är kopplad till mordet på Volframgatan.

Förutom detta har det också varit en rad av bombdåd mot restaurangbåten Prins Bernhard i Malmö och ytterligare ett mord de senaste månaderna. Det sistnämnda skedde i en kafélokal som höll på att renoveras. Om de dåden också har samband med någon av ovanstående eventuella våldshärvor är väl osannolikt men det skulle ju kunna ha samband med några andra våldsdåd i Malmö ändå.

Det två tidigare morden i Malmö förra året bär bägge tecken på gangstermord. Mordet vid Persborg i augusti bär alla har kopplingar till kriminella gäng. Mordet i maj på en parkeringsplats vid Sibbarps kallbadhus är förmodligen inte kopplat till några av de andra morden, utan utan snarare kanske kopplat till mordet på Erik Dahlbergsgatan i Göteborg, till M-falangen och/eller till brottsligheten kring Torgny Jönsson.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Flera av morden i Malmö har troligen samband”

Kommentarer inaktiverade.