Generellt förbud mot heltäckande slöja behövs inte

Det behövs inget generellt förbud mot heltäckande slöja, nikab eller burka. Det regelverk som finns idag räcker. Jag är tveksam till alla former av religiösa kläder då jag ser sådant som täckande sjal, hijab, nikab, burka osv som konservativa symboler.

Men samtidigt är jag för att människor i möjligaste mån ska få se ut som de vill, ha vilka kläder eller frisyrer de vill, vill de ha spikes eller snedlugg får de ha det, vill de ha hijab eller nikab, vill de ha jackor med nitar, gärna för mig. Men naturligtvis kan man inte ha vilka kläder som helt var som helst.  Och vilket fall som helst så är förbud ingen vettig väg att gå. Det behövs inte heller.

Förresten, kan man undervisa blinda, döva och stumma kan man nog undervisa folk med täckt näsa och mun också. Eller personer med täckta ögon. Fast jag är ändå tveksam till nikab och burka i skolan. Kanske är det min barndom med kvinnor i hucklen och sjalar som spökar. Schartauanerna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements