Volvo PV glufsar i sig resterna av Saab?

Det finns ett antal spekulanter på Saab Automobils konkursbo. Kinesiska Youngman är den kändaste spekulanten, turkiska Brightwell och indiska Mahindra är två andra spekulanter som är kända. Youngman vill köpa hela konkursboet, fortsätta tillverka i Trollhättan och bygga för framtiden på Phoenix-plattformen. Mahindra vill ha ett ställe att bygga elbilar på i Europa och då skulle fabriken i Trollhättan passa bra. Nu har det också uppdagats att Volvo är en spekulant, medan väldigt få vet vad Brightwell egentligen vill.

Nu har det också uppdagats att Panasonic och BAIC (Beijing Automobile) är intresserade av att köpa fabriken och driva elbilsutveckling. Även Volvo Personvagnar är intresserat av delar av konkursboet:

Volvo PV har bekräftat till Dagens Industri att de i så fall är spekulant. Men de vill inte bli utpekade som gamarna som fällde biltillverkning i Trollhättan så de kommer att sitta still i båten tills den dag – om den dagen kommer – som testlabben bjuds ut. Då köper de dem. Eller kivas med Semcon om dem.

Ut min synvinkel och med tanke på framtiden tycker jag att elbilsprojekten verkar var de vettigaste och intressantaste. Inte så många jobb, nu men klimatvänligare och mer framtidsinriktat än produktion av bensinbilar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements