Cirkus Ringhals

I maj för snart ett år sen bröt en brand ut i Ringhals 2. Branden orsakades av en kvarglömd dammsugare. Ett mänskligt misstag enligt ledningen på Ringhals. Men det har visat sig att det inte var ett misstag, utan taskig ordergivning, bristande kompetens, bristande ansvarstagande och förvirring som gjorde att dammsugaren fanns kvar. Trots att arbetet i reaktorn inte var klart beslutade någon eller några att den skulle provtryckas. Allt brännbart skulle tas bort.

Samtidigt tycks det som om andra chefer gav besked om att utrustning som skulle användas efter provtryckningen skulle lämnas kvar. En del av det var brännbart. Vid testen fattade dammsugaren som uppenbarligen var brännbar eld med katastrofala följder. Brand i reaktorn. Reaktorn står still än. Nästan ett år senare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements