Svensk IT-miljonär misstänkt för sexbrott i USA

En svensk IT-miljonär har gripits i USA som misstänkt för ett sexrelaterat brott. Det handlar om en av grundarna av företaget Klarna som sysslar med internetbetalningar. Företaget har tre grundare, Niklas Adalberth, Victor Jacobsson och Sebastian Siemiatkowski.

Den som ska vara misstänkt för brott i USA är Niklas Adalberth. Tillsammans med honom har också chefen för dotterbolaget i Nederländerna, Jens Saltin, gripits. Antalet anställda i Klarna-koncernen är omkring 600. Största aktieägare i Klarna är Investment AB Öresund och Sequoia Capital, ett företag som tidigare har investerat i Paypal och Google.

Om någon av de två misstänkta svenskarna är skyldiga till eller kan fällas för det som det misstänks för får framtiden utvisa. De båda hävdar att de är oskyldiga och har tagit tillfälligt ledigt från sina arbeten medan utredning pågår. Båda de misstänkta är fria mot borgen. Oavsett om det är ett brott eller inte de gjort sig skyldiga till så verkar de ju ha visat dåligt omdöme. Man frågar sig om deras pengar stigit dem om huvudet på ett olyckligt sätt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements