Cannabis som medicin

Till slut har det då blivit tillåtet att skriva ut cannabispreparat som medicin. Något som jag ser som uppenbart vettigt och förnuftigt. Den munsprej innehållande ämnen från cannabis som nu godkänts får användas mot stelhet, smärta och värk. Det finns dock fler områden där cannabis borde kunna användas som medicin. Exempelvis kan illamåendet vid cellgiftsbehandling tas bort med hjälp av cannabis. Men kanske är det bara en tidsfråga innan cannabispreparat också godkänns för andra typer av behandlingar än smärtlindring.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Sverige har ett utvecklat system för att ersätta förskrivningarna med det billigaste jämlika alternativet. Kommer apoteken nu kunna köpa in andra hasch-lösningar än Sativex®?

  • Det får du nog fråga myndigheterna om. Jag har ingen aning.

  • Anonym

   Önsketänkande broder,det vet både du och jag.Ett ämne med beröringsskräck där förespråkare i de politiska korridorerna konsekvent tas i örat av ”bättre vetande”.Du vet ju själv hur det gick för professor David Nutt i UK,rapporten som Alan Johnson fick var ju inte vad han ville höra,så då är det bättre att ge honom sparken.Ack juvliga värld vi lever i..  

 • Pingback: Musiken och drogerna, musikerna och drogerna | Svensson()