28-åring häktad och gripen för knivattack på 10-åring i Hjällbo

För drygt en vecka sen knivskars en tioårig flicka i Hjällbo vid sin skola. Hon knivskars allvarlig men inte livshotande. Nu har en 28-årig man häktats för knivdådet. Han bor inte långt ifrån Bergsgårdsskolan där flickan knivskars och har gripits i ett annat land:

Nu är mannen häktad i sin frånvaro misstänkt på sannolika skäl för försök till mord, den högre graden av misstanke. Han har gripits av lokal polis i ett europeiskt land, vilket ville varken polis eller åklagare kommentera i går.

– Mannen är anträffad utomlands, men jag vill inte säga i vilket land, säger kammaråklagare Per Håkan Larsson och tillägger:

– Det pågår nu en överlämningsprocess.

För att åklagaren ska kunna utfärda en europeisk arresteringsorder via Interpol måste personen i fråga vara häktad på sannolika skäl för ett brott som har minst två års fängelse i straffskalan.

– Det finns inget släktskap eller annan relation till flickan, understryker åklagaren.

Motivet till den till synes oprovocerade attacken är än så länge okänt.

Med den här typen av fall är det tryggt för de flesta inblandade om ett gripande kommer fort att föräldrar och barn slipper vara oroliga. Mannen förekommer inte i belastningsregistret och har inte straffats tidigare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements