Flera underligheter med Guldhedsbranden

Branden i ett studenthem Guldheden i Göteborg omgärdas av flera underligheter. Det är fortfarande oklart hur branden startade och varför. I lägenheten där den startade tycks det som om branden varit väldigt häftig och det har utvecklats en enorm värme. Så varmt att det mesta smält i badrummet. Pentryt och rummet är totalt utbrända, men den lilla hallen är nästan helt oskadad. Det är den döde 27-årige mannen också. Han hittades i den lilla hallen, invid dörren, med bara små brännskador.

Sannolikt har mannen avlidit av att han inandats rökgaser men det handlar om en mycket liten lägenhet och dagtid så det är underligt att han inte hunnit ut. Ett mycket snabbt, explosivt brandförlopp skulle kunna förklara detta, men än så länge tycks polisen ställa sig lite frågande till händelseförloppet.

Vad som också är konstigt är hur en liten brand i en liten lägenhet sedan kunde sprida sig så mycket och få så stor omfattning som den fick. Men kanske är det den enorma hettan som tycka ha utvecklats vid branden i lägenheten som gjort att den spridit sig så ordentligt.

Stora delar av huset verkar ändå nästan oskatt (från marken ser det inte alls lik farligt ut som från luften) och på en lite separat flygel del finns taket kvar och den verkar helt oskadd. Annars är det den totalt utbrända lägenheten man lägger märke till och spåren av vatten i form av ränder och istappar längs med fasaden. Allt efter byggnadsställningar kommit upp så ser huset dock allt bättre ut.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements