Onödig vaccinering gav onödigt många sjuka

Den svenska massvaccineringskampanjen mot svininfluensan var helt onödig. Det visste vid innan den sattes igång, under tiden den pågick och det vet vi nu efteråt. Även utan massvaccinering hade antalet döda inte varit fler än det blev. Svininfluensan är i själva verket mindre dödlig än de flesta influensaepidemier. Det visste vetenskapen redan när svininfluensan kom till Sverige eftersom epidemin då redan var över på södra halvklotet och dödligheten i länder som Chile, Nya Zeeland och Australien hade visat sig vara låg. Nu fick vi i Sverige istället en ökning av antalet sjuka människor, främst barn, i narkolepsi. Något som hade kunnat undvikas om massvaccinering aldrig genomförts.

Nu genomfördes massvaccinering som ett resultat av privata vinstintressen ihop med räddhågsna myndigheter som pressades av inflytelserika läkemedelsbolag och deras betalda forskare och av aggressiva media som hysteriskt underblåste rädsla hos människor. Privata vinstintressen och hälsa visar sig alltså återigen ha ett negativt samband.

Läs också:

Läkemedelsindustrin, WHO och svininfluensan
Dödligheten i svininfluensan
Folk dör av influensa
Svininfluensan sprider sig
Dödligheten i svininfluensa lägre än i vanlig influensa
Svininfluensan – inte så farlig som den verkar
Medias överdrifter om svininfluensan
Hur farlig är svininfluensan och vilka blir smittade?
Vaccinationskampanj orkestrerad av läkemedelsindustrin?
Vanlig influensa farligare
Svininfluensan är en klassfråga

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements