Överleva två månader insnöad i bil borde vara omöjligt

Igår hittades en man i en översnöad bil vid en liten skogsväg i Västerbotten. Mycket tyder enligt media på att han varit instängd i bilen mycket länge, uppemot två månader nämns:

Mannen, som kommer från Örebro-trakten, har sannolikt överlevt tack vare tillgång till snö som han ätit. Han påträffades i närheten av E4:an mellan Umeå och Sävar.

– Helt osannolikt att han lever, dels med tanke på att han inte haft någon mat, men också med tanke på att det ju varit rejält kallt under en period efter jul, säger en person som ingick i räddningsstyrkan.

Det var ett par skoteråkare som gjorde den osannolika upptäckten.

De trodde först att det var en skrotbil som lämnats på platsen, men gjorde rent runt fordonet, knackade på rutan och upptäckte att något rörde sig inne i bilen.

De slog då larm till polisen som kommenderade ut trafikpolisens skoterpatrull. Patrullen larmade både ambulans och Umeå brandförsvar som ryckte ut med bandvagn och lotsades till platsen.

Mannen som påträffades rejält påbyltad i baksätet på bilen kunde säga några ord, men var så svag att han inte för egen maskin kunde ta sig ur bilen utan fick lyftas ut till väntande bår.

– Han sa att han hade legat där sedan december och aldrig varit ute ur bilen. Han var bara skinn och ben, alldeles svag, säger Ebbe Nyberg, vakthavande befäl vid polisen i Umeå, till Expressen.

Samtidigt undrar man ju varför han inte försökt ta sig ur bilen, om han inte haft nån mobil (att ringa borde ju i så fall ha fungerat innan batteriet tog slut) och om nu bilen var så ordentligt insnöad att han inte kunde gräva sig ut så undrar man ju hur syret kan ha räckt. Dessutom var det ju inte heller vara i den totala ödemarken som han hittats. Ingen borde kunna överleva två månader i grym kyla, utan mat och utan tillräckligt med syre.  Detta även om läkare säger att man kan överleva 2 månader på enbart vatten. Historien hänger inte ihop som jag ser det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Det var min första tanke också. Två veckor kanske det ska vara.