Marcus Allbäck inte längre misstänkt i muthärvan

Samtidigt som utredningen mot Marcus Allbäck om eventuella brott nu läggs ner står det klart att hans far, Stefan Allbäck, kommer att åtalas. Han är misstänkt för grovt bedrägeri och grov bestickning i flera fall:

Det ledde fram till att han delgavs misstanke om grov bestickning och grovt bedrägeri i flera fall, uppgav statsåklagare Nils-Eric Schultz efteråt.

Nu har kammaråklagare Thomas Forsberg, även han vid Riksenheten mot korruption, tagit över ansvaret för utredningarna som rör Idrotts- och föreningsförvaltningen och Familjebostäder och satt högsta fart.

Förutom Stefan Allbäck, de två tidigare tjänstemännen och den avstängde projektledaren är två hantverkare delgivna misstanke i utredningarna.

Stefan Allbäck har tillbakavisat anklagelserna om att han skulle ha gjort något brottsligt.

Korruptionshärvorna och mutaffärerna i Göteborg rullar sakta vidare. I flera av dem har det dock blivit friande domar. Det tror jag inte det blir när det gäller Stefan Allbäck. I alla fall inte vad det gäller bedrägeribiten då företaget inte levererat det som beställt utan billigare och sämre varor.

Förutom den rättsliga processen ska nu de demokratiska processerna (eller kanske snarare bristen på) i Göteborg granskas av en kommission. Vi får se om det leder till några förändringar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements