Underligt vapen vid svårlöst mord

Våren 2009 sköts HDK-studenten Alexander Wallberg ihjäl utanför det hus där han bodde. han sköts med ett mycket grovkalibrigt vapen av personer som kom dit i syfte att mörda honom eller nån annan. Ett vapen som inte använts vid senare eller tidigare mord. De var omaskerade kallblodiga och hänsynslösa. Kulan som Wallberg sköts med fortsatte tvärsöver en livligt trafikerade gata med många bilar och fotgängare. 15 meter från platsen där han sköts träffade kulan en bil där den senare hittades.

Polisens bedömning är att mordet var ett misstag. Att de utsända mördarna helt enkelt sköt fel person. Brottet är därför väldigt svålöst. Man vet inte motiv till brottet och kan inte koppla mordoffret till någon hotbild. Inte heller vet man vem som var det egentliga offret. Om det nu var ett misstag att Alexander Wallberg mördades alltså.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements