Heltäckande bostadspolitik – hyckleri från bostadsministern

Eftersom bostadsminister Stefan Attefall anser att bostadspolitiken i Sverige är heltäckande kan jag inte tolka det annorlunda än att regeringen anser att bostadsbrist är nödvändig. Frågan är varför man tycker det och den enkla och självklara förklaringen är att man vill att de privata bostadsbolagen ska kunna maximera vinsterna. För det krävs också helt fria priser på bostadsmarknaden och det är troligen nästa drag i den borgerliga bostadspolitiken. Något som kommer att driva upp priserna för boende och leda till permanent  bostadsbrist och många bostadslösa. Vilket ju verkar vara vad Attefall menar med heltäckande bostadspolitik. I själva verket är det ju motsatsen. Regeringen har ingen bostadspolitik alls utan bar en politik för att stora fastighetsägare och företag ska bli ännu rikare än vad de redan är.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements