Över 2 års fängelse för medlem i Backagänget

En 23-åring som anse tillhöra de ledande i den kriminella gruppering som brukar kallas Backagänget har dömts till fängelse i 2 år och 4 månader. Han åtalades för omfattande bedrägeriverksamhet, som inneburit att han lyft ut miljonbelopp från växlingskontor i centrala stan men har inte dömts för det utan för penninghäleri:

I rättegången skyllde 23-åringen på att han agerat under tvång från ”en mystisk man i en Mercedes”. Namnet på påtryckaren vågade han inte avslöja.

Domstolen kunde inte bortse från förklaringen och dömde i stället för penninghäleri.

Utöver detta har 23-åringen plus två andra yngre män dömts för att ha försökt pressa en annan man på 5000 kronor i form av bötning för att denne skulle ha lämnat Backagänget.

23-åringen hör till dem som fick ett jobb efter oroligheterna i Backa år 2009. Men han har trots det inte kunnat avhålla sig från brott. Detta visar att den här typen av åtgärder, som är mycket effektiva i det stora hela och de klart bästa sättet att bekämpa fortsatt brottslighet, inte alltid fungerar på det individuella planet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements