Fiffelpris till debutantförfattare

Eija Hetekivi Olsson Foto: Ola Kjelbye

KF Media äger Akademibokhandeln. KF Media äger Norstedts. Norstedts har gett ut en bok av Eija Hetekivi Olsson, Ingenbarnsland. Boken har fått ett pris av Akademibokhandeln. Akademibokhandelns debutantpris. Det fanns ingen annan nominerad. Det fanns inge jury. Det fanns inget pris i from av pengar eller nåt annat.

Det enda som fanns var ett telefonsamtal mellan en chef på Akademibokhandeln och chefen för Norstedts förlagsgrupp samt ett kamouflerat pressmeddelande ihopkokat av dem. Det var allt som behövdes för att få många att skriva om boken. Ingen jury fanns, men i pressmeddelandet fanns ändå en jurymotivering.

Det funkade uppenbarligen och dessutom funkade det bra. Man får till och med mer uppmärksamhet för boken genom att det hela nu visat vara fusk. Ytterligare skriveri alltså. Bra för boken, bra för förlaget, bra för akademibokhandeln, bra för KF Media. Om det verkligen är bra för Eija Hetekivi Olsson tvivlar jag på. Det kan inte vara kul att få ett pris som inte finns.

Intressant?
Bloggat: Kulturbloggen, Lottens bokblogg, Rader, Onekligen,
Borgarmedia: LTZ, SR, AB, Skanskan, SMP, Newsdesk1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements