Åtal i bluffhärva med kopplingar till morden i Malmö

Det har nu väckts åtal i bedrägerihärvan kring Företagslansering i Sverige AB och hittaforetagen.se. Dessa företag har skickat falska fakturor över hela Sverige, erbjudit tjänster via värdelösa webbkataloger etc. Bara under perioden februari till december i fjol beräknas bedragarna ha dragit in 23 miljoner. De som åtalas är tre män som är 23, 24 och 28 år gamla. De åtalas bara för en del av hela härvan och det finns fler misstänkta:

Utredningsmaterialet som lämnas in till Helsingborgs tingsrätt under fredagen är omfattande, cirka 1 400 sidor. Tre personer åtalas för delaktighet i grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri.

Det rör sig om två män från Bjuvs kommun, där Företagslansering Sverige AB har haft sitt säte, och en man från Malmö. Männen är mellan 23 och 28 år gamla.

Men en 36-årig Malmöbo, som är häktad i sin frånvaro, är fortfarande borta. Mannen har pekats ut som en centralfigur i nätverket bakom Företagslansering i Sverige AB. Bland annat tros han stå bakom en mängd hemsidor som bolaget, men också andra misstänkta bluffverksamheter, har använt.

– Vi tror att han befinner sig utomlands. Och vi kan inte vänta på att man ska hitta honom. Utan nu tar vi de här tre misstänkta och så får vi ta misstankarna mot honom sen, säger åklagaren Tord Josefson.

Enligt uppgifter ska det finnas kopplingar mellan ett par av morden som ägt rum i Malmö och denna fiffelhärva. Vad som är tydligt är att det finns klara kopplingar mellan härvan och den gangstergruppering som går under namnet M-falangen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements