Polisen misstänker bomb på Gamle Port

Explosionen som i natt hördes över stora delar av centrala Göteborg och som visade sig ha ägt rum på restaurang Gamle Port misstänks nu ha berott på en bomb. Bomben exploderade vid en tidpunkt när restaurangen var stängd och det var få människor i rörelse på stan. Det tyder på att förövarna ville undvika att människor blev skadade. På det sättet påminner bomben mot Gamle Port om förra årets bombdåd mot en restaurang på Masthuggstorget/Andra Långgatan.

Den gången handlade det med all säkerhet om en varning till ägarna och var en del av det gangsterkrig som då pågick mellan Bandidos/X-team och det så kallade Backagänget. I detta fall är orsaken mer oklar, men det kand handla om försäkringsbedrägeri (att restaurangbolaget inte har en full styrelse är ett tecken som tyder på att allt kanske inte står rätt till), någon form av utpressning/beskyddarverksamhet eller hämnd av något slag.

Restaurangen är känd som ett tillhåll för GAIS-fans mend et har sannolikt inget med explosionen att göra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements