Känd brottmålsadvokat i Västsverige häktad

Del 1 av 10 i serien Gangsteradvokater

En känd västsvensk brottmålsadvokat i Västsverige, Mats Olausson i Kungsbacka, har häktats som misstänkt för ekonomisk brottslighet och smuggling. Han ska ha plundrat ett företag på pengar , köpt stora mängder cigaretter i annat land samt försökt smuggla dem till Sverige.

Advokaten greps tillsammans med två andra misstänkta, varav en är ägare till ett handelsbolag. Det är detta bolag som ska ha plundrats, men det verkar konstigt. Ett handelsbolag kan ju knappast plundras på pengar. Allt överskott i bolaget är ju faktiskt ägarnas och ägarna är ansvariga för bolagets skulder.

Den häktade advokaten har många gånger företrätt medlemmar i kriminella mc-gäng och umgåtts privat med medlemmar i Hells Angels. Även företagaren har häktats. De är båda misstänkta för grov oredlighet mot borgenär medan den tredje mannen är misstänkt för cigarettsmugglingen.

Intressant?
I media: GP1, 2SR, AB, GT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Series NavigationAdvokat åtalad i cigaretthärva >>
Advertisements

3 Replies to “Känd brottmålsadvokat i Västsverige häktad”

Kommentarer inaktiverade.