Rock Machine MC – nu också Sverige

Del 30 av 34 i serien Gangstergäng

Rock Machine MC är ett 1%-mcgäng som ursprungligen fanns i Quebec i Kanada. Från början var det mer löst sammanhållet kriminellt nätverk utan kopplingar till mc-världen, men under trycket från Hells Angels MC ombildades nätverket.  2000 blev man en del av Bandidos MC. Gänget utplånades i praktiken i det stora mc-kriget i Quebec där Hells Angels utgjorde motparten. Många ledande medlemmar dog och andra fängslades. Bandidos MC i  Kanada lades ner. Men Rock Machine MC återuppstod.

Numera har Rock Machine avdelningar och klubbar i fler länder än Kanada, däribland Australien, USA, Tyskland, Kosovo, Sverige, Ungern, Rumänien, Indonesien och Schweiz.

I Sverige har man enligt uppgift 3 avdelningar, en ska finnas i Kalmar och därutöver ska man ha medlemmar i Karlskrona och Kristianstad. I alla fall ska det finns medlemmar i något som heter Platinum Crew på dessa orter. Platinum Crew anses vara en supportergrupp för Rock Machine MC och enligt vissa uppgifter så kan deras medlemmar vara tidigare medlemmar i Syndicate Legion. Klubben verkar vara vänner med en annan ny 1-procentorganisation i Sverige, Mongols MC.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , ,

Läs också: Bandidos-män anhållna för mordförsök på president i Rock Machine

Series Navigation<< Mongols MC i Sverige och SkandinavienVagos MC – i Sverige sen i fjol >>
Advertisements

One Reply to “Rock Machine MC – nu också Sverige”

Kommentarer inaktiverade.