Rysk ex-bankir skjuten – kopplingar till Antonov

I tisdags sköts den tidigare ryske bankiren German Gorbuntsov ned på öppen gata i London. Mordförsöket  (än så länge är han inte död) har alla kännetecken för ett gangsterattentat, en beställd avrättning och utreds också av den brittiska polisens speciella enhet för gängmord, Trident Gang Crime Command.

Gorbuntsov var enligt media vittne till mordförsöket på en annan rysk bankir år 2009:

There has been speculation in the Russian press that Mr Gorbuntsov was a witness to a murder attempt on another Russian banker, Alexander Antonov, in Moscow in 2009.

Aleksander Nekrassov, a former Kremlin advisor, told the BBC: ”It looks like a contract hit to be honest because a sub-machine gun is not really a weapon that would be used by some amateur.

”What is important is that Mr Gorbuntsov has been saying publicly through his lawyer, which was in the papers in Russia, that he might actually know of people who might have been linked to this attempted assassination [on Mr Antonov], so we might conclude that it has some sort of a link on this attack on him.

”Certain people were either trying to avenge or interfere with a criminal investigation. I think what we are seeing here is [the] strange ways that some of Russian businessmen carry out their deals, spilling over into Britain.”

Mordförsöket på Alexander Antonov var definitivt ett gängrelaterat attentat. Alexander Antonov är far till Vladimir Antonov som finansierade Victor Mullers skumma affärer med Saab Automobile. Den Vladimir Antonov som numera är misstänkt för penningtvätt och bolagsplundring via och i sina banker i Litauen och Lettland.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • kirskaal

    Här har vi ytterligare en nyhet som tystats ned.