Fakturafifflare ligger lågt

På grund av rättegången mot tre män inblandande i fiffel- och blufföretagshärvan kring Företagslansering i Sverige AB och hittaforetagen.se så ligger enligt uppgift andra bluffakturaföretag lågt.  Den nu aktuella rättegången har direkta och indirekta kopplingar till morden i Malmö och till ett av stadens kriminella nätverk, M-falangen. Liknande kopplingar till organiserad brottslighet och våldsamheter kan inte ses i samband med andra blufföretag.

Eftersom flertalet blufföretag av detta slag finns i Malmöregionen och i stort sett inga alls i Göteborgsområdet undrar man ju dessutom vilken betydelse polisens agerande har i samband med dessa företag. Påverkas det också av den inkompetens som verkar finnas hos Skånepolisen eller handlar det bara om Göteborgs mer effektiva sätt att arbeta. Fast det är klart, det nämnda är ju bara två sidor av samma sak.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements