Ja, terrorn kunde förhindrats

Inte genom mer kontroll, inte genom mer övervakning, inte genom fler poliser och större befogenheter för polisen, inte genom förtryck och inte heller genom ökad repression. Utan genom en politik för minskade klyftor i samhället, en politik för minskad segregation, en politik för mer jämlikhet och för fler jobb.

Endast så kan de politiska idéer, de högerextrema politisk idéer som i olika politisk skrud återfinns hos den norske terroristen Breivik, de svenska Sverigedemokraterna, hos Mohammed Merah i Toulouse förhindras växa. Genom att stoppa de europeiska regeringarnas politik för ökade klyftor, mer segregation och fler fattiga kan risken för terrorism minskas.

Det är Sarkozy, Reinfeldt och andra politiska ledare i Europa som ytterst är de ansvariga för att högerextremism, fascism och rasism breder ut sig. Det är deras politik som ytterst skapar grogrunden för terrorism. Samtidigt ska vi dock komma ihåg att terrorismen i Europa är mycket liten och minskande, den är främst nationalistisk och separatistisk, inte högerextrem eller muslimsk. I Norden är den dock högerextrem.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • kirskaal

    Det här var en noga regisserad del i den Franska valrörelsen. Precis som man konstaterar så hade det här snabbt kunnat avslutas med tårgas. I stället drog man ut maximal på det för att kunna direktrapportera med påstådda uttalanden och en våldsam final när det passade bäst tidsmässigt.

    • Så tror jag inte det var. Det är för konspiratoriskt och verkligheten fungerar sällan så.

  • Pingback: Malmö ligger långt från Sveavägen | Jinge.se()