Sarkozy goes DDR

Frankrikes president har med anledning av terroristdåden i Toulouse beslutat sig för att bli heltokig (tokig var han redan innan) och förbjuda resor. Han vill alltså förbjuda resor till länder som Pakistan och Afghanistan för om man reser dit kanske man blir eller är terrorist. Frågan är hur han tänkt sig att man ska skilja ut legitima resor från illegitima resor och vad är i så fall illegitima resor?

Resultatet av Sarkozys förslag torde bli att alla resor till Pakistan, Afghanistan och flera andra länder skulle bli olagliga.  Det är ärligt sagt puckat och ett förslag som skulle innebära att Frankrike skulle bli som de forna öststaterna. Om man nu själv hade varit rasist hade Sarkozys uppenbart odemokratiska förslag kunnat hänföras till det faktum att han härstammar från Ungern, ett land som var ett av de odemokratiska landen i Östeuropa med resekontroll och reseförbud och idag är det enda landet i Europa med en öppet fascistisk och rasistisk regering.

Men naturligtvis har det inte med saken att göra. Det handlar istället om en generell utveckling i Europa av idag, en fascistifiering av politiken som går i nyliberalismens och nykonservatismens fotspår och som är en följd av dessa reaktionära politisk uppfattningar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • RS

    Detta är vansinne.

  • han vill även förbjuda upprepade besök på ”radikala” hemsidor med fängelse i straffskalan.

    • Det är verkligen sjukt. Att jag sen inte tror det är möjligt i praktiken förändrar inte hans odemokratiska inställning och uttalande.