Sämre sjukförsäkring ger inte fler friska

Sveriges högerregering försämrade sjukförsäkringen. Det gav färre sjukskrivna men inte fler friska. Bara för att man inte blir sjukskriven innebär i dagens system inte att man är frisk. Försämringen gav folk sämre ersättning och sämre ekonomi. Det blev alltså fler fattiga och fler med brist på pengar. Nu har det dessutom blivit så att det inte ens har gett färre sjukskrivna utan bara fler fattiga.

Man kan inte få bort grundläggande de problem i samhället som gör människor sjuka Sådant som för få människor på arbetsplatserna, för mycket övertid och för högt tempo försvinner inte genom att ge folk sämre sjukersättning. Det enad regeringen åstadkommit med den försämrade sjukförsäkringen är fler fattiga och ökade klyftor i samhället.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements