Islamofob fransk polis – övergrepp mot muslimer

Den franska polisen har gripit 20 så kallade islamister runtomkring i Frankrike. Sannolikt handlar det om ett övergrepp mot människor snarare än att det föreligger några verkliga planer på terroristdåd eller liknande.

Den franska polisen och den franska presidenten Sarkozy vill visa sig handlingskraftiga inför det stundande presidentvalet och efter det ruggiga terroristdådet i Toulouse. Man använder sig av rasistiska islamofobiska och odemokratiska metoder och idéer för att göra detta. Razzian i Frankrike och gripandet av 20 människor i Frankrike fungerar dessutom förstärkande för rasistiska och islamofobiska idéer. På det sättet underblåser Sarkozy och den franska polisen intolerans och hat i samhället.

Muslimskt grundad terrorism är mycket ovanlig i Europa. Terrorism är mycket ovanlig utanför Korsika, Baskien och Nordirland och ovanlig i de områdena också. Terrorism med muslimska förtecken är i det närmaste obefintlig i Europa. Så det finns sannolikt ingen som helst anledning att agera som den franska polisen gjort.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “Islamofob fransk polis – övergrepp mot muslimer”

  1. Intressant blog. Såg att du skrev:

    ”Sannolikt handlar det om ett övergrepp mot människor snarare än att det
    föreligger några verkliga planer på terroristdåd eller liknande”

    Oavsett om de är kriminella eller terrorister så har man knappast skottsäkra västar och skjutvapen om man inte tror man ska använda dem.

    1. Exakt. Om det inte fanns anledning før snuten att busta in och raida stællet så kan man ju undra varfør man har dylikt i sin garderob…sjælv har jag ikke några skottsækra væstar eller kpistar i min lægenhet…

Kommentarer är stängda.