Kamp mot nedskärningar – storstrejk i Spanien

Igår var det storstrejk och demonstrationer i Spanien som en protest mot nedskärningar och besparingsprogram, som en protest mot att fattiga ska tvingas betala priset för finanskriser och de rikas spekulation:

Torsdagens protester visar att invånarnas tålamod med nedskärningar börjar sina. Människor med röda flaggor och plakat med texter som ”Anställningsreform, nej” stod utanför butiker, banker och myndigheter när strejken drog igång.

-Strejken är bara en startpunkt för ytterligare protester och jag tror att de kommer att trappas upp de kommande månaderna, sade Miguel Pastor, lokförare i Madrid.

Enligt fackförbunden var deltagandet så högt att strejken nästan lamslog industrin.

De spanska protesterna är protester av samma slag som länger ägt rum i Grekland. Mot samma saker och av samma anledningar. Mot åtstramningar och besparingar, mot nyliberal politik, mot att vanligt folk, fattiga , sak betala vad de rika och kapitalismen ställt till med.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements