Bildt vill självklart samarbeta med diktaturer

Carl Bildt som tillhör en familj som en gång i tiden ägde en stor del av Bohuslän och som tillhört en svenska och danska eliten, överklassen i många hundra år vill gärna samarbeta med diktaturen Saudiarabien. Som han kallar familjeföretag. Jag får förmoda att han menar på samma sätt som stora delar av Bohuslän, kanske framförallt Orust, en gång var ett familjeföretag kontrollerat  av hans egna förfäder. Kanske kan han på det sättet drömma om fornstora dagar när hans egen släkt kunde agera som diktatorsfamiljen i Saudiarabien.

Inte heller är det första gången Carl Bildt försvarar samarbete med diktaturer. Vi har sett det i samband med oljebolaget Lundins affärer i Sudan och i samband med fängslandet av de svenska journalisterna i Etiopien och Lundins verksamhet i Ogaden-provinsen. En vurm för diktaturer verkar han onekligen ha, Sveriges utrikesminister Carl Bildt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements