Bildt vill självklart samarbeta med diktaturer

Carl Bildt som tillhör en familj som en gång i tiden ägde en stor del av Bohuslän och som tillhört en svenska och danska eliten, överklassen i många hundra år vill gärna samarbeta med diktaturen Saudiarabien. Som han kallar familjeföretag. Jag får förmoda att han menar på samma sätt som stora delar av Bohuslän, kanske framförallt Orust, en gång var ett familjeföretag kontrollerat  av hans egna förfäder. Kanske kan han på det sättet drömma om fornstora dagar när hans egen släkt kunde agera som diktatorsfamiljen i Saudiarabien.

Inte heller är det första gången Carl Bildt försvarar samarbete med diktaturer. Vi har sett det i samband med oljebolaget Lundins affärer i Sudan och i samband med fängslandet av de svenska journalisterna i Etiopien och Lundins verksamhet i Ogaden-provinsen. En vurm för diktaturer verkar han onekligen ha, Sveriges utrikesminister Carl Bildt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

5 svar på “Bildt vill självklart samarbeta med diktaturer”

  1.  Han är konsekvent Bildt. Han styrs inte av känslor och åsikter. Kalla fakta är det som gäller. Det han säger är så självklart så man blir paff. Men … det är bara det att denna själklarhet blir aldeles absurd om man försöker säga den: ”Vi tänker skeppa pansarrobotor till Saudiarabien”. Det finns liksom bara inte på kartan.

Kommentarer är stängda.