1000 personer mot 20 nassar i Kortedala

Fiasko för nassarna som vanligt. Tusentalet, kanske ännu fler, personer mötte upp 20 ynkliga nassar på Kortedala Torg. Det var en folklig demonstration som i motsats till vad det står i GP inte ordnades av ett litet sekteristiskt vänsterparti (återigen vet alltså GP inte vad de skriver om) utan av en bredare samordning.

Det gick förstås och som förväntat lugnt till. Nassarna gjorde bort sig igen. Nassarnas och högerextremisternas fiaskon radas upp på en rad. Först deras fiasko i Århus och nu deras fiasko i Göteborg. Det finns uppenbarligen inget folkligt stöd för rasister som profitera på tragiska händelser eller bara visa upp sig.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • JohannesJ

  GP skrev dessutom att polisen omhändertog två motdemonstranter och att det möttes av burop men i själva verket var det två nazister som senare deltog på mötet. Folk reagerade (iaf i första hand) mot nazisterna och inte polisen…

  • Man undrar ju vilka GP pratar med och varför de alltid skriver så mycket fel i såna här sammanhang.

 • StefanTenn

  Högerextremister och socialister är missvisande benämningar på dagens motparter. En bättre benämning är nationalister respektive anarkister.

  • Nej, det var nog väldigt få anarkister där. De flest var nog sossar och vänsterpartister eller socialister utan partitillhörighet. Nazister är per definition högerextremister och nationalister. Alla nationalister behöver dock inte vara högerextremister. Men i detta fall är det ingen tvekan.

 • Lazzaruzz

  Hmmm…men nog fick väl ”nazzarna” lite draghjälp av vänsterfolket…det skulle ju inte ha blivit denna uppmärksamhet annars för ND…säger man inte…all reklam är bra reklam…så nog är ND nöjda idag med gratisreklamen de har fått…

  • Glada åt sitt fiasko? Hur tänker du egentligen? Folk i Kortedala har tydligt visat att ND är en liten ynklig och patetisk skara utan något som helst stöd någonstans.

   • Lazzaruzz

    Jag tänker så här…jag känner folk som inte visste att ND existerade innan dagens demonstration…så visst har de fått uppmärksamhet med draghjälp av vänstern…

    • Det är bar att folk nu vet vilka idioter det är. Hur fjuttiga och obetydliga. De lär ju inte få en enda medlem på sitt fiasko i Kortedala. Just för att vi alltid mött dem på detta vis så är de ingenting. Låter man dem visa upp sig utan motstånd växer de. Det visar all erfarenhet. Möter de motstånd förtvinar de.

     • Lazzaruzz

      Njae…håller inte med…kan islamister locka till sig ”idioter” så kan väl även ND gör det…

     • Jo det håller. Jag har 40 års erfarenhet av att se till att nassarna inte växer. Det har skett genom att vi ständigt ser till att de inte får nåt urymme. SD kan inte behandlas på samma sätt, utan måste hanteras på ett annat sätt. Sen många år tillbaka vågar nassarna inte visa sig i Göteborg. De har försökt en gång förra året (ett fiasko, och en gång i år, återigen ett fiasko). Salafisterna uppträder inbet på gatan och är inte jämförbara med nazisterna vad det gäller hur man kan agera mot dem. Salafister och andra religiösa sekter kräver ytterligare ett annat förhållningssätt. Dels är religion grundlagsskyddad (det är inte nazismen eller nån annan politisk inriktning), dels uppträder de inte på gatorna. Men den diskussionen är off-topic.

 • Pingback: Kortedala: En seger för antirasismen « Rättvisepartiet Socialisterna Göteborg()

 • Pa_Z

  Det var snarare runt 500 på torget. Vart de andra siffrorna kommer ifrån vet jag inte men det är sannolikt någon tidning som förivrat sig(jag tror inte att 2000 ens skulle få plats på den del av torget som inte var avspärrad). I det stora hela var det en bra demonstration men det är synd att en minoritet uppenbarligen var där för att bråka och inte demonstrera. När demonstranterna från båda sidorna var på väg att ta sig därifrån så blev en person från RS påkörd(!) av en personbil. Den händelsen finns det gott om vittnen till och utredning kommer ske i vanlig ordning även om RS-folket på plats inte verkade ha någon större tro på polisen. Föraren är för övrigt identifierad.

  • Jag känner till att en person blev påkörd av nazister. Men det finns ju gott om vittnen så de skyldiga lär ju åka dit.

   GT skrev 2 000.MIna kamrater som var där uppskattar det till kanske 1 000 personer. Av de bilder jag sett så var det mer än 500 personer enligt min bedömning. Snarare kring 1000.

 • Pingback: “Fredsmäklaren” Carl Bildt tyckte att Milosevic var en “trevlig kille” | Nemokrati()