GP spekulerar om Kortedala

Göteborgs-Posten och andra media spekulerar om Kortedala och misshandeln på Kortedala Torg. Dels spekulerar man om att avspärrningen av brottsplatsen, dels om demonstrationerna idag och tidigare om folk borde ha ingripit. En civilkuragelag hade inte förändrat nånting, mer än att vittnen inte vågat framträda då de kunnat bli åtalade id et läget. En sådan lag hade alltså gjort läget sämre vad det gäller rättsliga åtgärder mot pojkarna.

Avstängningen av brottsplatsen kom sent och det menar man kan påverka utredningen. Det är ren spekulation utan nån som helst verklighetskontakt. Polisen har så vitt jag kan solid teknisk bevisning som binder pojkarna till platsen såväl som till misshandeln. Att avspärrningen kom sent betyder förmodligen ingenting ur bevissynpunkt.

När det gäller om folk borde ha ingripit så är det så att händelseförloppet var mycket kortvarigt. Det hela gick alltså mycket fort och det var därför i praktiken omöjligt att ingripa. När folk blev uppmärksamma på händelsen var det redan försent.

Den tredje spekulation kring demonstrationerna är om det kommer att bli våld idag. Det är inte troligt, men blir troligare ju mer GP skriver om eventuellt våld. GP skapar alltså förutsättningarna för våldsamheter genom sina dåligt underbygga spekulationer. Polisen räknar inte med våld, man räknar med att det ska gå lugnt till och förbereder för det. Samtidigt måset polisen förbereda för sämsta möjliga scenario på samma gång. Dvs våld. Att man gör det beror inte på att man tror det blir. Utan utifall att.

GP spekulerar, men vet kanske egentligen inte ett skit. Eller så vet man och skriver mot bättre vetande av politiska orsaker.

Demonstrera mot våld och rasism

Bjud in alla du känner – För ett tryggt Kortedala – för alla!

//Nazifritt Kortedala.

Kortedala Torg, framför Folkets Hus/Biblioteket. Klockan 12:30 fredag den 6 april

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

9 svar på “GP spekulerar om Kortedala”

  1. Personligen så avskyr jag ND, men när ”rättvise”partiet socialisterna är med så blir det våldsamt. De är som en terrororganisation som får folk att tänka rätt (dvs. på deras sätt) med våld och hot. Kolla bara på hur de reagerade i debatt när det handlade om Issa Issa, invandraren som blev knivhuggen för att han var Sverigedemokrat. Det var tydligen ok att använda våld mot Sverigedemokrater…. Står man verkligen för att rättvist samhälle om man sanktionerar våld mot meningsmotståndare? Tänk om det vore tvärt om, en RS som blev nerhuggen av ett gäng nazister för att han just var RS:are, hade det också varit okej?

    1. Vad jag vet är RS inte inblandade. De kan kanske vara det, men varken jag eller GP vet hur det är. GP hittar alltså på. De kommer naturligtvis dit precis som många andra. I övrigt håller jag inte med dig om dina åsikter om RS

  2. Anders_S, det visste du visst det! Känner igen dig från Twitter och jag nämnde detta tidigare!
    Och nu i efterhand så vet vi att en handfull personer fick transporteras från motdemonstrationen.

    1. Nej, ingen transporterades så vitt jag vet bort från motdemon. Det kan ju iofs vara så ändå. Sen begriper jag inte vad det var jag visste.

Kommentarer är stängda.